Ziua cea mare

Sunt o fiinta slaba, cad prada tentatiilor si nu ma las pana nu epuizez orice resursa.
Cred ca atunci cand ursitoarele tricotau la ADN-ul meu, erau fumate si in loc de una pe fata una pe dos, au facut tot lantul numai pe dos.

Dragi copii astazi o sa vorbim despre ziua cea mare.
Nu, nu, nu e ziua nuntii, botezului sau a parastasului, nu-i ziua in care a murit, de ciuda, unchiul Sam nici ziua in care ai baut prima bere cu tatal tau si nici ziua in care ti-ai tras net la stana, nu-i nici aia in care ai fost promovat, sau aia in care ai implinit x primaveri, sau ti-ai luat permisul, sau mai stiu eu ce bucurii mizere au locuitorii planetei Pamant, si cand zic mizere o zic, asa, cu bunatate si compasiune, nu cu gandul de a jigni (nu de alta, dar mai sunt 48 de zile pana la Craciun, si Mosu` ala le stie, ca un om mare, cica vede daca ai fost bun sau rau...etc)


E ziua aia in care te trezesti cu o minte limpede, o seninatate lucie, o stralucire incandescenta in ochi si un zambet tamp ce-ti respira prin toti porii, fara sa-ti sune alarma. E atunci cand te ridici din pat, plutesti, asa imponderal, cand pasesti esti un astronaut pe luna, si tot filmul asta se deruleaza liiin pe ritmurile alea faine din serialele de pe show time.

Si asa, in drumul tau spre fericirea matinala, adica filtrul de cafea, apare o turma de randunici, care-ti  zboara din senin prin casa, si dau ele drumul la apa, la filru si cu aripioarele alea mici pun singure cafeaua in cana apoi o prind cu gherutele si ti-o servesc.Tu te asezi pe canapea, si apare o pisica moale de angora, care-ti aduce telecomanda si da drumul la televizor si impreuna, va uitati la Razvan si Dani.

E ziua aia in care tu, te duci la dulap ca sa te decizi, clasic, cu ce dracu` ne mai imbracam azi, si usile se deschid singure ca prin minune, si hainele ies in sistem voluntariat, ziua in care placa de intins, se baga singura in priza si asa plutind iti intinde parul. Ziua aia misto in care fierul de calcat se scoare din priza, dupa ce ti-a calcat hainele. Frate! ce zi misto, si dupa ce fardurile ti s-au asezat singure pe fata nu te uiti speriata la ceas, pentru ca la fiecare 5 minute se schimba un minut.

E ziua in care iesi din casa si respiri usurat, si aerul e un pic tare, si e un pic frig, si e un pic toamna, si nu doare, bucura. Ziua in care copii razgaiati si strambi sunt veseli, si babele carcotase sunt simpatice, si oamenii stau la coada fericiti, si domnii care lucreaza la trotuare nu sunt badarani, si se inclina galant si rostesc respectos "buna dimineata domnisoara".

oook let`s cut the crap.
E ziua de salariu.
Ce trist e sa traiesti numai cand te simti acoperit.




Designer: FThemes.com | Converter: Blogger Themes & Blogger Templates
Flippa