equilibrium

Genesis

Wha!...orele de latina din scoala generala :)

Si mai wha,profu' de latina din scoala generala!...ancient times ma' friend ca si limba de altfel...pare ca eram in scoala pe vremea cand latina se studia ca limba materna :)
Profu de latine era a work of art (capo d'opera come si direbbe)...nu stiu ce facea, ce spunea, cum preda, niciodata nu l-am auzit dar era fascinant ca aparitie...imi amintea de mult regretatul robingo (as in mascota)...plus ca avea o groapa in frunte...mi-l imaginam pe o zi ploioasa, culcat pe spate, cum i se face o mica balta in frunte :)) si dupa ce se ridica...incepea apa sa i se prelinga pe fata, conjuga in continuare, dar nu-l auzeam, ca un televizor dat pe mute. Blank.

Mens

Profa de filozofie din liceu...o faptura imbatranita, acrita si drastica, fuma si simteam asta din tonul vocii. Natura-i uscata, grozava ii era amplificata de o silueta longilina,androgina. Expresia fetei era una mai degraba scarbita, de noi, de ei, chiar de ea, accentuata de pometi inalti sau obrajii prea supti. Avea o slabiciune,doua,trei, politica si favorurile, un simt practic foarte dezvoltat, vedea oportunitati de colaborare monovalente,adica de o singura parte si partea aia nu era ea, in profesiile parintilor,care nu stiu din ce motiv sunt trecute in cataloagele romanesti.(da' de ce???)O putem considera o vizionara ;).


Corpore

Tipic, cerbericul profesor de sport, sta la poarta Tartarului (a se citi sala da sport) si asteapta porumbeii timorati sa-si dea proba. Ton, agresiv coleric, condimentat de militarescul mars!. Intentia era clara, dragoste cu forta la primul sprint. Efect: 30% din populatia scolara era afectata de miopie, scolioza,lordoza si tot felul de nume de boli exotico-fanteziste.
Am trait 8 ani in invatamantul romanesc cu o idee bine implementata in creier...daca e sport,NU esti IN stare!!!
Hai zi Zau?


Anima, aniumus, cor, phasma phasmatis, indoles
...adica acolo unde ne doare. Atati termeni pentru cea mai ignorata zona...
Prima zi de liceu, prima ora de romana, prima tema iubirea. La naiba! prea multe schimbari, colegi noi, profesori noi, abordari noi.
Profu de romana ne-a luat din prima ora, fara incalzire, ne-a aruncat direct in viata, fara metafore,menajamente, tabuuri. Ne-a dus acolo unde nici un profesor nu a avut interes sa o faca, ne-a incurajat, ne-a instigat, ne-a deschis, exprima-te liber, exprima ce simti si nu te teme pentru asta. A vazut in noi, mai mult decat o statistica, a contribuit semnificativ la conturarea unor suflete zbuciumate, copii problema de la E,mate-info bilingv, majoritatea cu inclinatii sportive, toate datele par sa pice paralel cu literatura...dar s-a putut, exemplul viu al teoriei "Respectul nu se impune, se castiga"
Profesor, maestru, mentor.

Equilibrium



INDIVÍD, -Ă, indivizi, -de, s.m. și f.
1. Persoană privită ca unitate distinctă față de alte persoane; ins.
2. Ființă de origine animală sau vegetală privită ca unitate distinctă a speței din care face parte; exemplar dintr-o categorie de ființe. – Din fr. individu, lat. individuum.


Du-te la scoala! Scoala (institutie, sistem de invatamant) te pregateste pentru viata!
...oare?
Scoala antreneaza individul colectiv, scoala antreneaza mintea, scoala nu tine cont de tine, scoala tine cont de toti. Scoala antreneaza masini. Minti.
Un individ este o unitate,unic prin definite.
Suntem o trinitate, trei elemente, un intreg, minte, corp, spirit. Antrenam constant mintea, uitam de corp, ignoram spiritul. Uitam de noi.
Sunt cele mai de pret daruri pe care le-am primit, tine de noi sa le dezvoltam, sa sa le echilibram sau cel putin sa tindem spre echilibru, numai asa puteam functiona la parametrii maximi. In rest, lucrurile risca sa fie facute doar pe sfert.

Equilibrium.

- cum e un antrenament facut doar din corp, fara un program, asa la deruta. Cum e un antrenament care duce nicaieri, fara rezultate care sa te bucure?
- cum e un loc de munca unde te duci, iti storci capul, te uiti constant la ceas rutinic, fara entuziasm, placere, bucurie, fara sa te joci?
- cum e o rugaciune pe care o citesti dintr-o carte. Mecanic, fara emotie?

Equilibrium: mens corpore anima : individum

Designer: FThemes.com | Converter: Blogger Themes & Blogger Templates
Flippa